Uitleg

Via Verloning.nl bieden we je een partij aan voor een lijfrenteregeling. Dit wordt ook vaak het ZZP-pensioen genoemd. We maken het je heel eenvoudig, want we houden het geld in op je nettoloon en keren dit direct uit aan jouw pensioenuitvoerder. We hebben een specialist voor je uitgezocht: Brand New Day.

Hoe duur is een pensioenregeling als freelancer?

Een pensioenregeling hoeft niet duur te zijn, want jij bepaalt! Je spaart een vast percentage of bedrag netto per verloning. Over het nettobedrag dat je spaart, hoef je geen belasting te betalen. Dit doe je bij je IB-aangifte.

De spelregels

Aan dit voordeel zitten wel spelregels en die leggen we graag aan je uit. Want de belastingdienst maakt het natuurlijk wel leuker voor je.

Freelance pensioen

Lijfrente

Je spaart elke maand netto een percentage of een vast bedrag en vraagt de belasting dit achteraf terug. Bij een lijfrente blijft het geld echter van jou, wat bij een pensioenregeling vaak niet het geval is.

Geblokkeerd

Het geld staat op een geblokkeerde rekening met als doel het te gebruiken ter aanvulling van je pensioeninkomen bij het bereiken van de pensioenleeftijd. In noodgevallen kan je het toch opnemen, maar dit is fiscaal gezien zeker niet interessant.

Jaarruimte

De belastingdienst betaalt mee aan je pensioen; het bedrag is je jaarruimte. Je mag zelf bepalen hoeveel je inlegt. Je mag tot 7 jaar terug je jaarruimte gebruiken. Je kunt dit berekenen op onderstaande links.

Storting

Elke maand houden we automatisch je pensioeninleg in op het uit te betalen bedrag. Je mag natuurlijk altijd extra storten als je jaarruimte dat toelaat. Je geeft ons expliciet toestemming wanneer je hiervoor kiest.

Met pensioen

Wanneer je met pensioen gaat, heb je een behoorlijk bedrag gespaard en kun je zelf bepalen wie dit maandelijks aan je uitkeert. Diegene houdt dan ook de loonbelasting in die lager is voor gepensioneerden. Daarom is het verstandig om nu te sparen voor later!

Aanmelden

Aanmelden kan heel eenvoudig, door ‘pensioen’ aan te vinken onder afspraken en eenmalig de afsluitvergoeding te betalen. Wij regelen het voor jou. Omdat wij het belangrijk vinden dat je pensioen spaart, betalen wij zolang je je door ons laat verlonen de jaarlijkse vergoeding voor jou!

Brand New Day
Afsluitvergoeding 0
Jaarlijkse vergoeding** 0
Stortingskosten 0,5%
Beheerskosten 0,25%
Periodieke inleg Percentage

* Beheerskosten o.b.v. nacalculatie
** Zolang je je periodiek laat verlonen door Verloning.nl betalen wij de jaarlijkse vergoeding voor jou. Afhankelijk van de uitvoerder krijg je de vergoeding onbelast vergoed van ons.

Hieronder vind je een eenvoudig overzicht van hun diensten. Bekijk ook hun websites voor meer informatie; www.brandnewday.nl.

Neem vrijblijvend contact op