Your browser doesn't support or has enabled JavaScript! JavaScript is required for this site to fully function!

Aan welke voorwaarden moet een freelancer voldoen om zich aan te melden?

Om zonder KVK inschrijving werkzaamheden als freelancer (voor eigen rekening en risico) te verrichten aan opdrachtgevers, hanteren we een aantal voorwaarden zodat we als fiscaal werkgever je op de loonlijst kunnen zetten en je alle diensten welke je levert via ons goed en verantwoord kunt bieden. Zo dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden.

  • Je bent minimaal achttien jaar oud, zodat wij er zeker van zijn dat je de consequenties overziet met betrekking tot het voor eigen rekening en risico werken als freelancer
  • Je dient jezelf via jouw Nederlandse privérekening te identificeren, zodat je de overeenkomst digitaal kunt ondertekenen en wij jou als fictief werknemer bij ons kunnen registreren. Het identificeren kun je gratis doen via iDIN. Indien je bank niet werkt met iDIN kun je jezelf registreren via een eenmalige transactie van één euro via iDEAL.
  • Je dient een kopie van je geldige identiteitsbewijs (geen rijbewijs) te downloaden tijdens het registratieproces. Op een rijbewijs of op een verklaring van de Belastingdienst staat geen nationaliteit en voldoet daarom niet aan de wettelijke verificatieplicht.
  • JWij hebben als voorwaarde dat je voor minimaal €15,- per uur exclusief BTW dient te worden verloond. Ondanks dat je voor eigen rekening en risico werkt, hanteren wij dit minimum factuurtarief. Dit doen wij om schijnzelfstandigheid en uitbuiting te voorkomen. Ons minimumtarief is gebaseerd op 140% van het minimumloon en zorgt ervoor dat iedereen minimaal in de basisbehoeften kan voorzien. Verloning.nl hanteert de voorwaarden van het uurloon aan het uurloon van de overheid voor het beoordelen of iemand als ZZP-er de werkzaamheden kan verrichten.


Tags

achttien 18 minimumloon rijbewijs identiteitsbewijs identiteit rekening iDIN ID voorwaarden freelancer aanmelden registreren kvk kamer inschrijving kvk inschrijving