Your browser doesn't support or has enabled JavaScript! JavaScript is required for this site to fully function!

Zzp’er in de zorg


Zit je er aan te denken om als zzp’er aan de slag te gaan in de zorg? Vind je dit spannend en heb je geen duidelijk beeld wat dit voor je kan gaan betekenen? En hoe wordt je nu eigenlijk een zzp’er? Helaas bestaat er geen vast draaiboek of succesformule, maar wij helpen je in dit artikel graag op weg! Wij zullen je kort iets vertellen hoe je zzp’er in de zorg kunt worden zonder administratieve rompslomp en Kvk inschrijving.

Waarom ZZP’er in de zorg worden?

De afgelopen jaren hebben ontzettend veel zorgverleners gekozen om als zzp’er in de zorg verder te gaan. In 2016 en 2017 hebben veel zorgorganisaties zich gereorganiseerd en zijn er duizenden zorgverleners op straat komen te staan. Echter met de behoefte aan deze zorgverleners is met de vergrijzing die enkel maar toeneemt de behoefte aan flexibele zorgverleners groter dan ooit. Kortom er is veel werk en dit zal niet verminderen, wat betekent dat je als freelancer in de zorg nu veel meer kunt verdienen dan in loondienst volgens een vast omkaderde CAO. Als freelancer in de eerstelijns zorg verdien je tussen de €25,- en €55,- per uur.

Stappenplan ZZP’er in de zorg worden

1. Start vanuit een plan
Schrijf je niet direct in bij de Kamer van Koophandel of een verloningsbureau zoals Verloning.nl. Maak eerst een plan; dit maakt de kans van slagen veel groter! Dit hoeft geen uitgebreid plan te zijn. Het belangrijkste is dat je al je ideeën goed op een rij zet voordat je aan het avontuur van ondernemerschap begint. Als je als zzp’er in de zorg wilt worden is het belangrijk dat je ervaring hebt. Vraag jezelf af of je beschikt over de nodige diploma’s en accreditatiepunten om je beroep te kunnen uitoefenen.

2. ZZP’er worden met of zonder KvK inschrijving?
Om een factuur te kunnen sturen naar je opdrachtgever(s) dien je te beschikken over een KVK inschrijving óf je kunt jezelf registreren bij een partij als Verloning.nl. Het voordeel van Verloning.nl is dat je direct zonder zorgen aan de slag kunt! Verloning.nl verzorgt namelijk jouw volledige administratie en doet hierbij de afdrachten aan de Belastingdienst. Je hebt bij Verloning.nl ook de mogelijkheid om bepaalde zekerheden af te nemen; je kunt bijvoorbeeld pensioen of vakantiegeld opbouwen of jezelf sociaal verzekeren tegen langdurige ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Een registratie bij Verloning.nl is binnen 5 minuten geregeld, dus je kunt bij wijze van spreke morgen al beginnen waarbij alles wordt geregeld! Je betaalt hier slechts per factuur 5% commissie voor.

Als je kiest om je in te schrijven als ZPP’er bij de Kamer van Koophandel dan ziet de Belastingdienst je als ondernemer voor de inkomstenbelasting en kun je in aanmerking komen voor startersvoordelen. Dit is niet aan de orde is als je je via Verloning.nl laat verlonen. Je kunt alleen voor deze startersvoordelen in aanmerking komen wanneer je aan een aantal eisen voldoet, zoals het jaarlijkse urencriterium van minimaal 1.225 en minimaal drie opdrachtgevers per jaar. Je bent dan wel zelf verantwoordelijk voor de administratie en de nodige verklaringen. Als je jezelf laat verlonen via Verloning.nl verzorgt Verloning.nl je administratie en kun je je focussen op je werkzaamheden. Beide opties kunnen zowel voor- als nadelen hebben afhankelijk van je situatie. Wil je eenvoudig en veilig kennismaken met het ondernemerschap dan is Verloning.nl de beste start. Indien de situatie er naar is, kun je altijd later nog overstappen naar ZZP’er worden met KVK inschrijving.

3. Vinden van opdrachten
Hoe vind je als zzp’er in de zorg opdrachtgevers om voor te werken? Dit wordt vaak gezien als een lastig vraagstuk in de overweging om als zzp’er aan de slag te gaan of om in loondienst te blijven of gaan. Zoals eerder besproken zijn de marktomstandigheden in je voordeel. Ga maar eens een dag achter je computer zitten en zoek naar zorgorganisaties bij jou in de buurt. Op bijna elke website tref je een onderdeel met ‘werk’ of ‘vacatures’ terug. Bel zo’n organisatie eens op en vraag naar de mogelijkheden om als zzp’er te reageren op de openstaande vacatures. Je zult versteld staan in wat voor een kort tijdsbestek je weer deuren voor jezelf hebt geopend. Naast het zelf actief opzoek gaan kun je ook jezelf aanmelden op freelance platformen die als marktplaats fungeren voor zzp’ers en opdrachtgevers.

4. Bepaal je uurtarief
Een groot voordeel van zzp’er in de zorg worden is dat je zelf je uurtarief kunt bepalen. Hierbij moet je denken aan een marktconform uurtarief. Kijk hierbij dus ook naar welk uurtarief andere zzp’ers voor hetzelfde werk vragen. De kans is groot dat de zorgorganisatie waarvoor je wilt komen werken vaste tarieven hanteert voor zzp’ers. Vraag hier dus ook gerust naar!

5. Factuur versturen als ZZP’er in de zorg
Dan nu het leukste van het ondernemerschap: het sturen van facturen voor je werkzaamheden aan je opdrachtgever(s)! Tussen bedrijven (B2B) wordt de facturatie vaak maandelijks gedaan, maar zzp’ers doen dit bij eenmalige opdrachten vaak enkele dagen nadat de werkzaamheden hebben plaatsgevonden. Het wordt voor opdrachtgevers als prettiger ervaren als je voor een opdracht van een aantal maanden maandelijks aan het einde van de maand een factuur stuurt, dan dat je bijvoorbeeld vier facturen per maand verstuurt. Via Verloning.nl stuur je eenvoudig een factuur; je selecteert je opdrachtgever, vult je uren in en de verloningsperiode en de factuur wordt direct verzonden. Als je werkt met een eigen Kvk inschrijving adviseer ik je om een boekhoudprogramma te gebruiken. Dit kost wel enige moeite maar op de langere termijn bespaart dit een hoop gedoe. Wat je hiervoor nodig hebt, is het volgende: Kvk nummer, BTW nummer, adres, IBAN en gegevens van je opdrachtgever. Plaats op de factuur altijd: een factuurnummer, datum, betalingstermijn, beschrijving van de opdracht en het bedrag inclusief en exclusief BTW.

6. Documenten ZZP'er in de zorg
Om zzp’er in de zorg te worden heb je aantal documenten nodig voor jezelf maar ook voor je opdrachtgevers. Hieronder tref je de belangrijkste documenten voor jou op een rijtje:

  • Volledige CV (werkervaring en referenties)
  • Je BIG- registratie indien van toepassing
  • Diploma’s en certificaten van bij en nascholingen
  • Inschrijvingsbewijs Kamer Van Koophandel of inschrijving bij Verloning.nl
  • Geldige legitimatie
  • Modelovereenkomst

Zo, genoeg gelezen! Hopelijk heeft het artikel je geholpen in je keuze om zzp’er in de zorg te worden of niet. Zoals beschreven heb je via een partij als Verloning.nl de keuze om heel eenvoudig zonder gedoe het ondernemerschap een kans te geven. Ongeacht je keuze wensen wij je goede zaken toe!