Your browser doesn't support or has enabled JavaScript! JavaScript is required for this site to fully function!

Starten als freelancer? Direct van start via Verloning.nl


Wil jij starten als freelancer zonder zorgen en zonder rompslomp? Veel mensen vinden het eng om de stap te maken naar het ondernemerschap. Het voelt vaak voor mensen alsof ze zich op glad ijs gaan begeven en alle zekerheden weg komen te vallen. Wist jij dat er al meer dan 1,3 miljoen freelancers zijn in Nederland die allemaal eens deze stap hebben moeten maken? Starten als freelancer is minder eng dan jij denkt!

Veilig starten als freelancer via Verloning.nl

Op het internet lees je veel artikelen over het starten als freelancer met als eerste stap het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Verloning.nl biedt freelancers de mogelijkheid om te starten als freelancer zonder KvK inschrijving. Het voordeel hiervan is dat je niet door de Belastingdienst als ondernemer wordt aangemerkt en geen administratie zelf hoeft bij te houden. Wanneer kies je dan voor een partij als Verloning.nl of voor het freelancen met KvK? Dit ligt aan de behoefte van de freelancer! Wil jij eerst kennis maken of freelancen überhaupt iets voor je is en je volledig focussen op het binnenhalen van je eerste opdrachten zonder administratieve rompslomp? Dat is Verloning.nl voor jou de ideale keuze!

Starten als freelancer met KvK inschrijving

Starten als freelancer met een KvK inschrijving kan interessant zijn als je tenminste drie opdrachtgevers per jaar hebt een aan het jaarlijkse urencriterium van minimaal 1.225 uur voldoet. Als je hieraan voldoet en de Belastingdienst je dus ziet als ondernemer voor de inkomstenbelasting kom je in aanmerking voor de (fiscale) voordelen voor een ondernemer, zoals de zelfstandigenaftrek. Als je met een KVK inschrijving werkt ben je wél zelf verantwoordelijk voor de administratie en de nodige verklaringen, in tegenstelling tot wanneer je je laat verlonen via Verloning.nl.

Opdrachten vinden

Het is voor veel startende freelancers lastig om opdrachten te vinden. Als je een beroep uitoefent waar waar veel vraag naar is dan zal dit makkelijker gaan. Houd er ook rekening mee dat het vinden van opdrachten tijd kost en dat je hiermee de ene keer meer succes hebt dan de andere keer. Gebruik je netwerk en maak je netwerk kenbaar dat je beschikbaar bent voor opdrachten. Meld je aan op websites die als marktplaats fungeren voor freelance- opdrachten. Gebruik LinkedIn voor het gericht benaderen van personen en bedrijven. Zorg wel voor dat je LinkedIn profiel er goed uitziet. Onderstaande tips kunnen je ook helpen bij het starten als freelancer:

  1. Onderhoud als je netwerken professioneel! Denk aan LinkedIn maar ook aan Facebook, Instagram of andere social media waar je vindbaar op bent.
  2. Onderhoud je contacten! Blijf in contact met oude opdrachtgevers en je netwerk. Voor nu een ‘nee’ betekent niet automatisch dat dit in de toekomst ook een ‘’nee’’ is!
  3. Blijf zichtbaar! Zorg ervoor dat je interessant en zichtbaar blijft binnen je netwerk. Op deze manier blijf je op het netvlies staan bij eventuele toekomstige opdrachtgevers.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is freelancen dus feitelijk ondernemen. Je start als freelancer met met alle voor- en nadelen die bij het ondernemerschap komen kijken. Met een partij als Verloning.nl kun je veilig en eenvoudiger starten maar heb je kans, afhankelijk van je situatie, dat je per opdracht minder overhoudt dan ondernemen met KvK inschrijving. Het ondernemerschap blijkt niet voor iedereen te zijn weggelegd. Hieronder een aantal voor- en nadelen op een rij. Daarna is het aan jou welke vervolgstap je gaat nemen.


Voordelen starten als freelancer
1. Als eigen baas bepaal je zelf je koers en succes
2. Je bepaalt zelf voor wie je wanneer wilt werken
3. Bepaal zelf je uurtarief
4. Starten als freelancen is relatief eenvoudig

Nadelen starten als freelancer
1. Je moet zelf opdrachtgevers binnen halen
2. Je inkomsten zijn vaak onregelmatig
3. Je bent verantwoordelijk voor je administratie en afdrachten (met kvk)
4. Meer onzekerheden dat bij in loondienst


Bij Verloning.nl kun je ook je freelance werkzaamheden verrichten, maar ontzorgt Verloning.nl jou van je administratieve lasten die je als freelancer met Kvk inschrijving wel hebt.


Wij van Verloning.nl wensen je ongeacht je keuze goede zaken toe!