Your browser doesn't support or has enabled JavaScript! JavaScript is required for this site to fully function!

Inhuren van freelancers als bedrijf


Je bent een bedrijf en je wilt een freelancer of zzp’er inhuren. Wat zijn de voor- en nadelen en waar moet je op letten bij het inhuren van een freelancer of zzp’er? Wij geven je in dit artikel een overzicht met tips!

Voorbeeld situatie: je hebt een opdracht of werkzaamheden liggen en je kunt wel een paar extra handen gebruiken maar je hebt geen zin in teveel administratieve rompslomp en de daarbij behorende risico’s. Veel bedrijven kiezen in dit geval voor het inhuren van een freelancer of zzp’er. Een alternatief zou kunnen zijn om iemand (tijdelijk) op de loonlijst te zetten of te laten verlonen via een payrollbedrijf maar dit kost vaak veel meer dan wat het oplevert.


Voordelen inhuren van freelancer / zzp’er

Lagere kosten
Het tarief van de freelancer/zzp’er is lager dan de totale kosten die je als bedrijf maakt voor een werknemer. Een goede vergelijking is lastig te maken maar de kosten en risico’s versus het brutoloon, ziekteverzuim, verzekeringen, bedrijfsmiddelen en werkplekken, verlof, secundaire arbeidsvoorwaarden, werkgeverslasten etc. moeten worden afgewogen.

Flexibiliteit
Freelancers zijn eigen baas en hoeven over het algemeen niet persé te werken tijdens kantooruren. Freelancers plannen zelf hun uren in waardoor ze vaak heel flexibel inzetbaar zijn. Dat betekent dat je de freelancer alleen inhuurt wanneer je hem of haar nodig hebt. Geen vaste contracten, je betaalt alleen wanneer je de hulp van de freelancer nodig hebt.

Gemotiveerd
De freelancer of zzp’er heeft over het algemeen elke keer een nieuwe opdracht (minimaal drie opdrachten per jaar). Dit maakt freelancers of zpp’ers over het algemeen extra gemotiveerd om elke klus goed uit te voeren, want het is immers hun eigen naam die ze hoog moeten houden. Naast voordelen zijn er uiteraard ook nadelen die gelden bij het inhuren van freelancers of zpp’ers. Net zoals dat er zowel voor- als nadelen zijn bij iemand in loondienst nemen of werken via payrolling.


Nadelen inhuren van freelancer/zpp’er

Minder betrokken bij het bedrijf
Een freelancer of zpp’er houdt zich over het algemeen voornamelijk bezig met de opdracht waarvoor jij hem of haar betaalt. Je kunt dus niet bij elke freelancer of zzp’er verwachten dat zij zich betrokken voelen bij het bedrijf.

Freelancer of zpp’er is minder loyaal
Een freelancer is eigen baas en kan in principe werken voor elke opdrachtgever waaronder ook je concurrent. Het kan dus zo voorkomen dat je de freelancer inhuurt voor een klus maar hij na twee weken opzegt en gaat werken voor een andere opdrachtgever.

Klik hier om je als opdrachtgever te registreren bij Verloning.nl!