Your browser doesn't support or has enabled JavaScript! JavaScript is required for this site to fully function!

Freelancer worden


Freelancer worden

De term freelancer en zzp’er worden vaak door elkaar gebruikt; zzp’ers noemen zichzelf vaak freelancers. Maar wist je dat freelancer worden bij de Kvk officieel niet mogelijk is? Juridisch gezien bestaat deze vorm namelijk niet; als je je inschrijft bij de Kvk beoordeelt de Belastingdienst of je gezien wordt als ‘ondernemer’ of dat dit niet het geval is en je wordt gezien als resultaatgenieter.


Wat is een freelancer

Een freelancer kun je zien als de tussenstap tussen een bedrijf en een medewerker in loondienst. Freelancen betekent dat iemand tijdelijk of langdurig voor een opdrachtgever werkt. Het verschil is alleen dat ze daar niet op de loonlijst staan maar de werkzaamheden factureren. Zij verhuren dus tijdelijk zichzelf uit waarbij geen sprake kan zijn van een werknemer-werkgever relatie maar van een opdrachtnemer-opdrachtgever.
Hoe kun je freelancer worden?

Iedereen kan freelancer worden; het is simpel gezegd het uitvoeren van opdrachten voor bedrijven. Je bent een freelancer zodra je jezelf laat inhuren door een bedrijf. Pas alleen op; de Belastingdienst kan van mening zijn dat er schijnzelfstandigheid in het spel is, bijvoorbeeld als je onvoldoende ‘zelfstandig’ bent. Zorg er dus voor dat je dit wel bent. Om schijnzelfstandigheid te voorkomen moet je dus ondernemen. Dit kun je o.a. aantonen door het volgende:

  • Inschrijving bij de Kvk
  • Werkzaam zijn voor meerdere opdrachtgevers
  • Beschikken over een BTW nummer en Belastingaangiftes
  • Bijhouden van een administratie

Freelancer worden via Verloning.nl

Wij van Verloning.nl kunnen ons goed voorstellen dat je niet zit te wachten op bovenstaande onzekerheden en dat je je gewoon wilt focussen op je werk! Daarom zorgen wij ervoor dat jij veilig kunt freelancen zonder een Kvk inschrijving. Wij regelen de administratie voor freelancers die zonder vast contract willen werken, maar de stap naar een Kvk inschrijving ook niet wensen. Wij doen dit al sinds 2011 en voor momenteel meer dan 10.000 freelancers. Dus, wil jij freelancer worden maar heb je behoefte aan volledige ontzorging zodat jij je kunt focussen op je werk en het zoeken van opdrachtgevers? Schrijf je dan nu gratis in op Verloning.nl en start vandaag nog als freelancer!