Your browser doesn't support or has enabled JavaScript! JavaScript is required for this site to fully function!

Facturen versturen zonder Kvk? Ja, via Verloning.nl!


Hoi, ik heb recent een leuke klus mogen doen voor een bedrijf! Het ging om het helpen bij een event. Om mij uit te laten betalen voor mijn werkzaamheden vraagt het bedrijf of ik een factuur kan sturen. Nu heb ik geen BTW-nummer of KVK- nummer. Op internet lees ik verschillende berichten over het versturen van een factuur zonder KvK. Mag ik nu wel of niet een factuur sturen als particulier?

Kan een particulier een factuur versturen naar een bedrijf?
Nee, je kunt als particulier geen factuur opstellen, omdat een factuur voor de Belastingdienst aan specifieke eisen moet voldoen. Onder deze eisen valt onder andere de vermelding van je KvK- en BTW-nummer en aangezien je hier niet over beschikt, mag je dit dus ook geen factuur noemen. Wat kun je wel doen? Je kunt een document opstellen die eruit ziet als een factuur maar geen 'factuur' heet, vanzelfsprekend zonder KvK- en BTW-nummer dus. In plaats van een factuur, noem je dit een kwitantie.​ ​De opdrachtgever kan vervolgens deze kwitantie inboeken als bedrijfskosten. Deze optie is handig als het echt om een eenmalige opdracht gaat, maar als je dit vaker gaat doen kun je gebruik maken van een platform zoals Verloning.nl of jezelf toch inschrijven bij de KvK.

Factuur versturen zonder KvK via Verloning.nl
Op Verloning.nl kan elke particulier zichzelf gratis registeren als “Freelancer zonder KvK”. Vervolgens kun jij als freelancer via Verloning.nl online onbeperkt facturen versturen naar opdrachtgever(s) voor je werkzaamheden. Je betaalt 5% commissie voor de diensten van Verloning.nl maar daarna ben je volledig ontzorgd van alle administratie en afdrachten. Verloning.nl is dé ideale dienstverlener voor particulieren die zonder onderneming willen freelancen voor opdrachtgevers. Ook als het om een éénmalige opdracht gaat. Al meer dan 11.000 freelancers zijn je voorgegaan!


Facturen versturen zonder KvK of BTW nummer doe je via Verloning.nl! ​Nu registreren!